home  > organiseren  > jongeren op gezond gewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunt de Avond4daagse. Dit gezellige en sportieve evenement past perfect bij een gezonde leefstijl. Tijdens de Avond4daagse leren kinderen dat bewegen leuk en gezond is. Het is dan ook het perfecte moment om aandacht te vragen voor het drinken van water en het eten van groente en/of fruit. Daarmee loop je de vierdaagse gezond uit!

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk is en wat normaal is. En dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl betreft. Van de voorbeelden die ze vanuit thuis meekrijgen tot de hobby’s van leeftijdsgenoten. Van welke producten in het oog springen in de supermarkt tot het aanbod in de schoolkantine. Als kinderen opgroeien in een gezonde omgeving en met een gezonde leefstijl, wordt dit hun hele leven de normaalste zaak van de wereld.

Al meer dan 100 Nederlandse gemeenten werken met de JOGG-aanpak. Zij focussen hun aanpak op wijken waar de problemen het grootst zijn. De kracht zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, in de wijk, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het niet alleen leuker, maar ook makkelijker om gezonder te leven en te bewegen. De JOGG-aanpak is een integrale en meerjarige aanpak die samen met alle partijen wordt uitgevoerd.