300.000 kinderen houden Avond4daagse afvalvrij

23 mei 2019

300.000 kinderen houden Avond4daagse afvalvrij

Ruim 300.000 kinderen lopen dit jaar mee met een Schone Avond4daagse. Na een succesvolle editie vorig jaar trekken KWBN en Supporter van Schoon opnieuw samen op om van de Avond4daagse een schoon feestje te maken. Deelnemers verzamelen onderweg hun afval in speciale afvalzakjes om zo zwerfafval te voorkomen. Ook scholen en ouders worden bij de actie betrokken.

Vorig jaar deden 170 lokale organistoren van Avond4daagsen mee met de actie; dit jaar zijn dat er ruim 300. Dat is meer dan de helft van alle Avond4daagsen in Nederland. Het doel van de Schone Avond4daagse is kinderen én hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval. De kinderen worden gestimuleerd hun eigen afval onderweg niet te laten vallen, maar juist te verzamelen. Daarvoor krijgen zij bij de start van de Avond4daagse afvalzakjes waar ze hun afval in mee kunnen nemen.

Jeugdjournaal

Het Jeugdjournaal was op dinsdag 21 mei bij de Avond4daagse in Breda. Dit jaar heeft Cato (10 jaar) van basisschool De Eerste Rith in Breda een extra missie tijdens de Avond4daagse: aandacht voor een schone route! Zij zet zich al enige tijd met eigen opschoonacties in voor een zwerfafvalvrij Breda. Het Jeugdjournaal interviewde Cato.

Bekijk de uitzending van het Jeugdjournaal