Loop jij een Schone Avond4daagse?

Avond4daagse & NLSchoon

Elke dag een schoon feest! Avond4daagse en NederlandSchoon werken met elkaar samen. Het doel? Schoon als de norm: kinderen en hun ouders bewust maken van (zwerf)afval, zodat zij hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken.

Inmiddels wordt er op bijna 300 plaatsen in Nederland extra aandacht besteed aan ‘schoon’. Zo worden er afvalzakjes uitgedeeld aan de lopers om het belang van een schone route te benadrukken. En door middel van een folder in de Avond4daagse-scholenpakketten worden er ook tips verspreid.

In deze flyer lees je tips voor een Schone Avond4daagse.

Download de flyer

 

Filmpje met tips

Dolores Leeuwin, onder andere bekend van het Klokhuis, is ook Supporter van Schoon. Bekijk hier het filmpje met haar tips voor het lopen van een Schone Avond4daagse.

 

Extra: doe de Schone Avond4daagse quiz op school!

Hoe lang duurt het totdat plastic is verteerd? Het is een van de vragen uit de online afvalquiz. Je speelt de quiz in twee teams. Gebruik het digibord. De juf of meester kan de quizmaster zijn. Wie weet het meeste over (zwerf)afval?

Ga naar de quiz

 

Potje met vet? Nee, het Schone Avond4daagse-lied!

Speciaal voor de Schone Avond4daagse is er een lied gemaakt: ‘We houden het schoon’. Luister het een paar keer en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Kijk het filmpje om alvast te oefenen.

Wil je het Schone Avond4daagse-lied uit volle borst meezingen? Dan kun je via onderstaande button de songtekst downloaden. En wil je er ook nog trompet bij spelen, dan kun je de partituur voor een blaasorkest downloaden. 

Download de songtekst

Download de partituur

Of misschien doen jullie liever karaoke? Dan hebben we ook een mp3-bestand met alleen de melodie van het Schone Avond4daagse-lied.

Download de mp3

 

Heb je er al zin in?

Vorig jaar was het dus al een schoon feestje. En dit jaar gaan we daar weer voor. Om in de stemming te komen, hier nog het filmpje van het afgelopen jaar.