Over ons

Avond4daagse is een initiatief van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het is onze missie om zoveel mogelijk kinderen via de Avond4daagse in beweging te brengen en een onvergetelijk feest te laten beleven. Van generatie op generatie.

Wij ondersteunen inmiddels ruim 600 lokale Avond4daagsen verspreid over heel Nederland. Organisaties die zich bij Avond4daagse aansluiten, ondersteunen we op het gebied van promotie, veiligheid, organisatie, (online) inschrijving, medailles, juridische zaken en verzekeringen. Ons doel is om organisaties en vrijwilligers zoveel mogelijk te ontzorgen.

Vanwege de coronamaatregelen was het in 2020 niet mogelijk een reguliere Avond4daagse te organiseren. Daarom introduceerden wij de Avond4daagse - Home Edition. Een digitale, coronaproof, editie van de Avond4daagse met aan het einde de officiële Avond4daagse medaille als beloning. Ook dit jaar bieden wij de Home Edition aan als variant op de reguliere Avond4daagse evenementen.

Wat doet KWBN?

KWBN is een bij NOC*NSF aangesloten sportbond. Namens wandelaars, Avond4daagse-organisaties en andere aangesloten wandelaanbieders, behartigen we de belangen van alle wandelaars in Nederland. Hiervoor werken we samen met overheden en terreineigenaren en ook met organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van sport, recreatie, natuur en gezondheid. KWBN biedt diverse opleidingen voor wandeltrainers aan. Behalve Avond4daagse zijn ook het beweegprogramma FitStap en Wandel.nl onderdeel van KWBN.