Veelgestelde Vragen

Klik op een vraag om het antwoord te tonen.

 • Avond4daagse – Home Edition

  1. Deze ontvang je zo snel mogelijk na afronding van jouw Avond4daagse. Omdat deze nieuwe opzet meer regelwerk vergt, vragen we je om begrip als het iets langer duurt. Maar binnen drie weken na afronding van jouw Avond4daagse moet je jouw medaille wel ontvangen hebben. Heb jij jouw medaille na drie weken na afronding van jouw Avond4daagse nog niet ontvangen? Laat het dan even weten via info@avond4daagse.nl.

  2. Nee, dat hoeft niet. Als je de app eRoutes gebruikt, worden jouw wandelingen bijgehouden. En mocht dit een keer misgaan, geen probleem. We zorgen ervoor dat je de medaille ook dan ontvangt. Een bewijs toesturen hoeft niet.

  3. Dat is vervelend. Je kunt het beste contact opnemen met jouw plaatselijke Avond4daagse organisatie. Hier vind je de contactgegevens. Wellicht kunnen zij de medaille nog ruilen.

   Kan de plaatselijke Avond4daagse organisatie de medaille niet ruilen of zit er bij jou in de buurt geen Avond4daagse organisatie? Dan kun je door opnieuw in te schrijven een andere medaille krijgen. Je hoeft niet opnieuw te wandelen (mag wel natuurlijk). Aan deze wijze zijn wel kosten verbonden (€6,50 per medaille).

  4. Dat is vervelend. Maar je hoeft niet opnieuw te wandelen hoor. We zorgen ervoor dat je toch jouw medaille ontvangt.

  5. De Avond4daagse - Home Edition 2021 is van 29 maart t/m 31 juli 2021. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  6. Als jouw lokale Avond4daagse deelneemt aan de Avond4daagse - Home Edition, kun je ook via jouw lokale organisatie inschrijven. Informatie hierover vind je op de website of social mediakanalen van jouw Avond4daagse organisatie.

  7. Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost € 6,50 per persoon.

  8. Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld, kun je daarna betalen via iDeal. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  9. Voor het deelnamegeld krijg je toegang tot de app eRoutes. Hiermee kun je verschillende routes vanaf 1 vertrekpunt aan laten maken. In deze routes is het vertrekpunt gelijk aan het eindpunt. Daarnaast kun je tijdens het wandelen jouw routes tracken. Nieuw dit jaar is dat we je tijdens het wandelen verrassen met leuke berichten via de app. Bovendien ontvang je voor jouw prestatie de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

  10. Ja, het is de bedoeling dat jij je vooraf aanmeldt. Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes, die jouw routes maakt. Én je krijgt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  11. Wat er gebeurt met jouw gegevens lees je terug in de Voorwaarden.

  12. Na aanmelding en betaling krijg je direct toegang tot de eRoutes app. Je kunt dan dus direct jouw routes laten aanmaken en gaan lopen. Maar dat hoeft niet. De laatst mogelijke startdag is 31 juli 2021. Je kunt dan tot en met 14 augustus 2021 gebruik blijven maken van het Avond4daagse - Home Edition onderdeel in de eRoutes app. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  13. Het is – voor het gemak – mogelijk om meer dan 20 deelnemers in te schrijven. Maar, let op! Het is niet de bedoeling dat er in grote groepen gelopen gaat worden. Volg daarbij de richtlijnen van de Rijksoverheid. Maak voor inschrijving van grote groepen ook gebruik van het inschrijfformulier. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  14. Jazeker, dat kan. Bij de inschrijving geef jij per deelnemer aan welke afstand hij/zij loopt en voor de hoeveelste keer hij/zij loopt (in verband met het medaillenummer).

  15. Ouders/verzorgers zijn en blijven verantwoordelijk voor hun deelnemende kinderen, dus ook als het een groepsinschrijving betreft. 

  16. Als jij je als gezin inschrijft, is het veld ‘e-mailadres’ bij de deelnemers niet verplicht. Deze kun je dus leeg laten. De ouder/verzorger krijgt toegang tot de app en kan zo met zijn/haar kinderen met de eRoutes app lopen.

  17. Met hoeveel deelnemers je maximaal mag lopen, lees je terug in de richtlijnen van de Rijksoverheid.

  18. Je kunt kiezen uit de volgende afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. De afstand van je keuze geef je bij de inschrijving aan. Wil je toch een andere afstand lopen? Geen probleem. Je kiest in de app op de dag zelf namelijk nogmaals welke afstand je wilt wandelen, hier kun je dus ook nog wisselen van afstand. De app maakt routes op basis van jouw gekozen afstand. Wil je liever een eigen route lopen? Kies dan voor 'Start zonder route'. Ook tijdens deze routes verrassen wij je met leuke berichten onderweg!

  19. Bij de inschrijving kun je per deelnemer de afstand aangeven. Houd er wel rekening mee dat het de bedoeling is dat je als ouder/verzorger meeloopt met jouw kinderen. Maar hé, wandelen is heerlijk, dus twee keer (of drie of vier keer ...) de Avond4daagse lopen is zeker geen straf.

  20. Na inschrijving krijg je toegang tot de app eRoutes. Via de app heb je de keuze om een route van 2,5 - 5 of 10 km te laten maken. Kies de afstand die jij wilt lopen en de app genereert direct vanaf jouw locatie drie bijpassende routes waar je uit kunt kiezen. Zo laat je iedere wandeldag jouw route aanmaken. De aangemaakte routes wisselen dagelijks, dus je hebt keuze genoeg

  21. Ja hoor. Het is ook mogelijk om je eigen routes te lopen. Houd er daarbij wel rekening mee dat je niet voor drukke routes kiest. Als je in de app eRoutes 'Start zonder route' selecteert, wordt jouw wandeling wel bijgehouden. Zo heb je ook na afloop inzicht in jouw prestaties.

  22. Naast het gebruik van de eRoutes app is het ook mogelijk om via de eRoutes website routes aan te maken. Deze kun je downloaden als PDF en zo het de PDF op je telefoon of uitgeprint de Avond4daagse lopen. We vertrouwen er daarbij op dat je de vier dagen ook daadwerkelijk loopt.

   Wil je van deze optie gebruik maken, schrijf je ook dan gewoon in via het inschrijfformulier, je ontvangt dan automatisch informatie over de hierboven beschreven optie. 

   Maar wandelen met de eRoutes app blijft wel het leukste. Zo krijg je onder andere een overzicht van jouw prestaties én we verrassen je met leuke berichten onderweg.

   De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  23. Als deelnemer ga je akkoord met de Voorwaarden. Daarmee geef je aan dat jij je tijdens Avond4daagse Home – Edition houdt aan de richtlijnen van het RIVM zoals vertaald in de maatregelen van de Rijksoverheid.

  24. Als ouder/verzorger blijf je verantwoordelijk voor jouw kind(eren). Omdat de routes automatisch gegenereerd worden en er onderweg geen verkeerregelaars actief zijn, is een voorwaarde voor deelname aan Avond4daagse - Home Edition dat je als ouder/verzorger meeloopt met jouw minderjarige kind(eren). Indien gewenst kun je bij inschrijving aangeven dat je zelf geen medaille wilt. Je betaalt dan geen inschrijfkosten voor jouw deelname.

  25. Nee, het is echt de bedoeling dat je vier dagen loopt, om ook de medaille te verdienen. Maar … dit jaar mag je de vier dagen in twee weken tijd lopen. Je kunt tussendoor dus rustdagen inplannen.

  26. Nee, je hoeft niet per se vier dagen achter elkaar te lopen. Dit jaar mag je de vier dagen in twee weken tijd lopen. Je kunt tussendoor dus rustdagen inplannen.

  27. Het is de bedoeling dat je de vier dagen binnen twee weken loopt. Dus als je begint op 2 april, moet je vierde wandeldag uiterlijk op 15 april zijn.

  28. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat deelnemers niet in grote groepen op hetzelfde moment dezelfde route gaan lopen. Als deelnemer ga je akkoord met de Voorwaarden. Daarmee geef je aan dat jij je tijdens Avond4daagse Home – Edition houdt aan de richtlijnen van het RIVM zoals vertaald in de maatregelen van de Rijksoverheid. De opzet van Avond4daagse – Home Edition biedt juist de mogelijkheid dat deelnemers alleen of in klein gezelschap op verschillende dagen en tijden verschillende routes lopen.

  29. Avond4daagse – Home Edition 2021 loopt van 29 maart t/m 31 juli 2021. In deze periode loop je binnen twee weken vier dagen. Inschrijven kan tot en met zaterdag 31 juli 2021 (de laatste wandeldag is bij start op 31 juli dan 14 augustus 2021).

  30. Avond4daagse – Home Edition 2021 loopt van 29 maart t/m 31 juli 2021. De laatste startdag is 31 juli 2021. Je hebt dan nog twee weken om de vier dagen te lopen (dus tot en met 14 augustus 2021).

  31. Hoe laat je start, mag je tijdens Avond4daagse – Home Edition helemaal zelf weten. Je mag ook zelf kiezen op welke dagen je loopt. Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend.

  32. In de app geef je iedere dag aan met welke wandeldag je start (nummer 1,2,3 of 4). Aan het einde van iedere route kun je op de button ‘Beëindig wandeling’ klikken. Alle wandelingen worden na afronding in je profiel opgeslagen. Als de wandeling niet goed is opgeslagen in de app heeft dat trouwens geen consequenties voor de medaille, deze sturen we je sowieso toe!

  33. Jazeker, aan het einde van wandeling 4 ontvang je in de app een berichtje dat de Avond4daagse voltooid is. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Jij weet zelf natuurlijk ook wel wanneer het tijd is voor je eigen 1,5 meter-feestje! En die medaille .... die komt eraan!

  34. Doordat de app eRoutes jouw routes bijhoudt en je iedere dag aangeeft dat je de wandeling afgerond hebt, weten wij dat je gelopen hebt.
   Loop je met behulp van een PDF-route, dan gaan we uit van jouw eerlijkheid. Je wilt zelf toch graag een prestatie neerzetten waar je trots op bent?

  35. In de app eRoutes heb je iedere dag de keuze uit drie routes vanaf jouw vertrekpunt. Hier kun je er één uit kiezen. De routes wisselen dagelijks, dus je hebt keuze genoeg.

  36. Nee, er zijn onderweg geen routes aangegeven. Het is juist de bedoeling dat iedereen zijn eigen routes loopt, om drukte te voorkomen. Je kunt de routes volgen via de app eRoutes.

  37. Vanwege de richtlijnen willen we drukte op de route vermijden. Dus iedereen loopt zijn/haar eigen Avond4daagse op zijn/haar eigen moment. Maar je kunt jezelf wel herkenbaar maken als Avond4daagse loper. Bijvoorbeeld met een gaaf Avond4daagse shirt of pet. Kijk maar eens in de Avond4daagse webshop. Die staat bomvol leuke Avond4daagse artikelen.

  38. Jazeker. Als ouder/verzorger ontvang je ook een Avond4daagse medaille. Wil je dat niet, dan kun je dat bij inschrijving aangeven. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  39. Nee, dat hoeft niet. Als je de app eRoutes gebruikt, worden jouw routes getrackt. Als je in de app iedere dag aangeeft dat je de wandeling afgerond hebt, weten wij wanneer je de Avond4daagse afgerond hebt. Maar het is natuurlijk altijd leuk om jouw prestatie te delen op social media met #avond4daagsehome. 

  40. Je krijgt de Avond4daagse medaille thuisbezorgd of krijgt een berichtje dat je deze in de buurt kunt ophalen. Bij zowel het thuisbezorgen als het ophalen, houden we vanzelfsprekend rekening met de richtlijnen van de Rijksoverheid.

  41. Deze ontvang je zo snel mogelijk na afronding van jouw Avond4daagse. Omdat deze nieuwe opzet meer regelwerk vergt, vragen we je om begrip als het iets langer duurt. Maar binnen drie weken na afronding van jouw Avond4daagse moet je jouw medaille wel ontvangen hebben. Heb jij jouw medaille na drie weken na afronding van jouw Avond4daagse nog niet ontvangen? Laat het dan even weten via info@avond4daagse.nl.

  42. Bij groepsinschrijving ontvang je als hoofdinschrijver de medailles voor alle door jou ingeschreven deelnemers. Het is de bedoeling dat je die als hoofdinschrijver verspreidt onder jouw deelnemers.

  43. Wat goed dat je al gewandeld hebt! Eigenlijk krijg je alleen een medaille als je deelneemt via de aanmelding voor Avond4daagse – Home Edition. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je al eerder op pad bent gegaan. Heb je daarom toch een medaille verdiend? Meld je dan aan via het inschrijfformulier en we zorgen dat je de medaille alsnog ontvangt. Hieraan zijn wel kosten verbonden (€6,50 per inschrijving). Je kunt je hiervoor aanmelden tot en met 31 juli 2021.

  44. Wat een leuk idee! Heb je al gekeken in de Avond4daagse webshop? Hierin vind je allerlei leuke suggesties om cadeau te doen aan jouw Avond4daagse deelnemer.

  45. Wat goed dat je al zo vaak de Avond4daagse hebt gewandeld! De medaillereeks loopt tot en met 25. Maar, niet getreurd ... Heb je meer dan 25 keer gelopen, dan kun je kiezen voor een dagmedaille (zonder nummer). Of bestel de Avond4daagse badge! Deze kun je aanvullen met eigen tekst, bijvoorbeeld het aantal keer dat je gelopen hebt. 

   NB: Op verzoek hebben wij oude voorraad NWB en KNBLO-NL medailles verzameld. Deze zijn seperaat te bestellen in de webshop. Deze voorraad is beperkt (niet alle nummers zijn meer voorradig) en deze worden niet meer geproduceerd. Op = op. Let op! Bestelling van een oude medaille via de webshop geldt niet als inschrijving voor de Avond4daagse - Home Edition.

  46. Bij het inschrijven kun je aangeven voor de hoeveelste keer je de Avond4daagse loopt. Dit komt overeen met het nummer op je medaille.

  47. Ben je hier direct na het bestellen achtergekomen? Dan kunnen wij het in de meeste gevallen nog wijzigen. Geef het zo snel mogelijk door via dit contactformulier.

  48. Dat is vervelend. Je kunt het beste contact opnemen met jouw plaatselijke Avond4daagse organisatie. Hier vind je de contactgegevens. Wellicht kunnen zij de medaille nog ruilen.

   Kan de plaatselijke Avond4daagse organisatie de medaille niet ruilen of zit er bij jou in de buurt geen Avond4daagse organisatie? Dan kun je door opnieuw in te schrijven een andere medaille krijgen. Je hoeft niet opnieuw te wandelen (mag wel natuurlijk). Aan deze wijze zijn wel kosten verbonden (€6,50 per medaille). Van deze laatste optie kun je gebruik maken tot en met 31 juli 2021.

  49. Naast het gebruik van de eRoutes app is het ook mogelijk om via de eRoutes website routes aan te maken. Deze kun je downloaden als PDF en zo het de PDF op je telefoon of uitgeprint de Avond4daagse lopen. We vertrouwen er daarbij op dat je de vier dagen ook daadwerkelijk loopt.

   Wil je van deze optie gebruik maken, schrijf je ook dan gewoon in via het inschrijfformlier, je ontvangt dan automatisch informatie over de hierboven beschreven optie. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

   Maar wandelen met de eRoutes app blijft wel het leukste. Zo krijg je onder andere een overzicht van jouw prestaties. En we verrassen je tijdens jouw wandeling met leuke berichten.

  50. Heb je de app eRoutes gedownload vóór 29 maart, dan klopt dit. Avond4daagse - Home Edition start op 29 maart 2021. Vanaf 29 maart 2021 kun je inloggen met je account in de eRoutes app.

   Heb je de app vóór 29 maart 2021 gedownload, dan kun je twee dingen doen:

   1) De app eRoutes verwijderen en op of na 29 maart 2021 opnieuw downloaden; of:
   2) Op of na 29 maart 2021 de app eRoutes updaten.

   Blijf je na deze acties problemen houden met inloggen, neem dan contact op met eRoutes.

  51. Avond4daagse - Home Edition start op 29 maart 2021. Vanaf die datum zie je ook het menu 'Avond4daagse' in de app. Is dat niet het geval, update de app dan.

   Blijf je na deze actie problemen houden met inloggen, neem dan contact op met eRoutes.

  52. Wat goed dat je gewandeld hebt. Het maakt niet uit dat je niet voor 'Start Avond4daagse' hebt gekozen in de app. Helaas heb je hierdoor wel onze leuke berichtjes onderweg gemist. Je mag als je wilt de wandeling nog een keer lopen via de juiste button, maar dit hoeft niet! Die keuze is aan jou. Het heeft voor de medaille geen consequenties, die ontvang je sowieso!

  53. Dat is vervelend. Maar je hoeft niet opnieuw te wandelen hoor. We zorgen ervoor dat je toch jouw medaille ontvangt. 

  54. Alle vragen én antwoorden op vragen over de app eRoutes en het gebruik ervan (inclusief vragen over inloggen en vergeten wachtwoorden) vind je op de site van eRoutes.

 • Vragen van kinderen

  1. Helaas zijn (nog) niet alle Avond4daagsen in Nederland aangesloten bij KWBN. Dat geldt dan ook voor jouw Avond4daagse. Daarom kun je deze niet vinden op onze website. Typ in Google 'Avond4daagse' en de plaatsnaam in om de gegevens van jouw Avond4daagse te zoeken. 

  2. Het is vervelend wanneer een medaille is kwijtgeraakt. Helaas versturen wij geen losse medailles en zijn deze ook niet te bestellen. Wellicht heeft de lokale Avond4daagse organisatie een aantal medailles over die je (tegen betaling) kunt overnemen. 

 • Vragen van organisaties

  1. Medaillenummers 1 t/m 4 zijn zilveren medailles, 5 is een gouden medaille. Medaillenummers 6 t/m 9 zijn zilveren medailles en nummer 10 is goud. Sind 2019 is de nieuwe serie vervolgd tot aan nummer 25. 15, 20 en 25 worden gouden medailles en de tussenliggende nummers zijn zilveren speldjes. Deze nieuwe serie zal niet verder door gaan lopen dan 25.

   Afbeeldingen van de KWBN Avond4daagse medailleserie zijn vindbaar op de website Avond4daagse: https://www.avond4daagse.nl/organiseren/medailles

  2. Ben je als organisatie aangesloten bij KWBN?

   Ja, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Nee, Avond4daagse.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In de agenda worden alle bij KWBN aangesloten Avond4daagsen getoond. Heb je interesse om je met jouw Avond4daagse aan te sluiten bij KWBN? Hier lees je meer over onze ondersteuning.

  3. Ben je als organisatie aangesloten bij KWBN?
   Ja, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Nee, meld jouw organisatie aan bij KWBN. Hier lees je meer over onze ondersteuning.

  4. Medailles kunnen alléén besteld worden door organisaties die aangesloten zijn bij KWBN. Bestellen kan door middel van het invullen van het bestelformulier. Informatie over de medailles en het bestelformulier zijn te vinden op de https://www.avond4daagse.nl/organiseren/medailles.

   Let op! Neemt jouw organisatie deel aan Avond4daagse - Home Edition, dan hoef je géén medailles te bestellen. Je ontvangt deze dan automatisch en zonder kosten van ons (de deelnemers hebben deze al betaald bij inschrijving).

  5. Avond4daagse.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Op deze site staan alle Avond4daagsen die bij KWBN zijn aangesloten. Heb je interesse om je met jouw Avond4daagse aan te sluiten bij KWBN? Hier lees je meer over onze ondersteuning.

 • Vragen van ouders

  1. Je kunt proberen de school of vereniging te overtuigen van het belang van aansluiting bij de Avond4daagse en ze verwijzen naar deze website. Mocht dit niet baten, dan kun je altijd jouw kind individueel opgeven bij de organisatie in de buurt. In de agenda vindt je alle Avond4daagsen op een rij. Of schrijf je via deze website in voor de Avond4daagse - Home Edition. De inschrijving start in de tweede helft van maart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de inschrijving? Meld je dan aan voor de Avond4daagse nieuwsbrief.

  2. Coronamaatregelen

   Loop je mee met de Avond4daagse in 2021, dan is het essentieel dat je rekening houdt met de maatregelen tegen het coronaviris. Zo is het belangrijk dat het niet te druk wordt. Daarom bieden we je de mogelijkheid je eigen Avond4daagse te lopen (op een zelfgekozen moment met een eigen route). Hier lees je alles over Avond4daagse - Home Edition. Door deelname geef je aan je te houden aan de richtlijnen van de Rijksoverheid.

   Loop mee met jouw kind(eren)

   Nemen jouw kinderen deel aan Avond4daagse - Home Edition, houd er dan rekenig mee dat er niet in grote groepen gelopen gaat worden en er onderweg ook geen extra verkeersmaatregelen zijn (zoals de inzet van verkeersregelaars). Daarom roepen we in 2021 ouders/verzorgers nadrukkelijk op mee te lopen met hun kind(eren).

   Eten en drinken

   Snoepen mag natuurlijk best, want de Avond4daagse is een feestje. Maar overdrijf niet en geef je kind ook gezonde snacks mee. Inspiratie nodig? Lees dan dit artikel over gezonde snacks voor onderweg

   Kleding

   Houd vooraf het weerbericht in de gaten en zorg dat jouw kind de juiste kleding draagt en meeneemt: niet te warm of te koud, regenkleding als er regen verwacht wordt. Als evenementen weer kunnen en mogen, kun je jouw kind beter een poncho meegeven dan een paraplu, omdat een paraplu dragen in een grote groep mensen het risico met zich meebrengt dat anderen geraakt worden door de paraplu.

   Zorg dat je kind op ingelopen schoenen loopt. Koop je nieuwe schoenen voor de Avond4daagse, loop deze dan ruim van tevoren samen goed in (dat is nog gezellig ook en meteen een goede training).

   Beloning

   Ieder kind dat de Avond4daagse succesvol uitloopt krijgt een medaille. Natuurlijk is het leuk om als ouder of verzorger ook nog een presentje te geven. Zoek dat eens in de gezonde hoek, bijvoorbeeld leuk klein speelgoed zoals een frisbee of stoepkrijt. Voor een origineel en echt Avond4daagse cadeau bezoek je onze webshop.