Veelgestelde Vragen

Klik op een vraag om het antwoord te tonen.

 • Vragen van kinderen

  1. Helaas zijn (nog) niet alle Avond4daagsen in Nederland aangesloten bij KWBN. Dat geldt dan ook voor jouw Avond4daagse. Daarom kun je deze niet vinden op onze website. Typ in Google 'Avond4daagse' en de plaatsnaam in om de gegevens van jouw Avond4daagse te zoeken. 

  2. Het is vervelend wanneer een medaille is kwijtgeraakt. Helaas versturen wij geen losse medailles en zijn deze ook niet te bestellen. Wellicht heeft de lokale Avond4daagse organisatie een aantal medailles over die je (tegen betaling) kunt overnemen. 

 • Vragen van organisaties

  1. Medaillenummers 1 t/m 4 zijn zilveren medailles, 5 is een gouden medaille. Medaillenummers 6 t/m 9 zijn zilveren medailles en nummer 10 is goud. Sind 2019 is de nieuwe serie vervolgd tot aan nummer 25. 15, 20 en 25 worden gouden medailles en de tussenliggende nummers zijn zilveren speldjes. Deze nieuwe serie zal niet verder door gaan lopen dan 25.

   Afbeeldingen van de KWBN Avond4daagse medailleserie zijn vindbaar op de website Avond4daagse: https://www.avond4daagse.nl/organiseren/medailles

  2. Avond4daagse.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Op deze site staan alle Avond4daagsen die bij KWBN zijn aangesloten. Heb je interesse om je met jouw Avond4daagse aan te sluiten bij KWBN? Hier lees je meer over onze ondersteuning.

  3. Ben je als organisatie aangesloten bij KWBN?

   Ja, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Nee, Avond4daagse.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In de agenda worden alle bij KWBN aangesloten Avond4daagsen getoond. Heb je interesse om je met jouw Avond4daagse aan te sluiten bij KWBN? Hier lees je meer over onze ondersteuning.

  4. Medailles kunnen alléén besteld worden door organisaties die aangesloten zijn bij KWBN. Bestellen kan door middel van het invullen van het bestelformulier. Informatie over de medailles en het bestelformulier zijn te vinden op de https://www.avond4daagse.nl/organiseren/medailles.

  5. In 2020 is dit van 25 mei t/m 29 mei.

  6. Ben je als organisatie aangesloten bij KWBN?
   Ja, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Nee, meld jouw organisatie aan bij KWBN. Hier lees je meer over onze ondersteuning.

 • Vragen van ouders

  1. Je kunt proberen de school of vereniging te overtuigen van het belang van aansluiting bij de Avond4daagse en ze verwijzen naar deze website. Mocht dit niet baten, dan kun je altijd jouw kind individueel opgeven bij de organisatie in de buurt. In de agenda vindt je alle Avond4daagsen op een rij.

  2. Eten en drinken

   Snoepen mag natuurlijk best, want de Avond4daagse is een feestje. Maar overdrijf niet en geef je kind ook gezonde snacks mee. Inspiratie nodig? Lees dan dit artikel over gezonde snacks voor onderweg

   Kleding

   Houd vooraf het weerbericht in de gaten en zorg dat jouw kind de juiste kleding draagt en meeneemt: niet te warm of te koud, regenkleding als er regen verwacht wordt. Je kunt je kind beter een poncho meegeven dan een paraplu, omdat een paraplu dragen in een grote groep mensen het risico met zich meebrengt dat anderen geraakt worden door de paraplu.

   Zorg dat je kind op ingelopen schoenen loopt. Koop je nieuwe schoenen voor de Avond4daagse, loop deze dan ruim van tevoren samen goed in (dat is nog gezellig ook en meteen een goede training).

   Beloning

   Ieder kind dat de Avond4daagse succesvol uitloopt krijgt een medaille. Natuurlijk is het leuk om als ouder of verzorger ook nog een presentje te geven. Zoek dat eens in de gezonde hoek, bijvoorbeeld leuk klein speelgoed zoals een frisbee of stoepkrijt.