Het coronavirus en Avond4daagse

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor deelnemers en organisatoren?

Het coronavirus en Avond4daagse

Update: 19 mei 2020

Nederland kampt met een uitbraak van het coronavirus. Dit heeft helaas ook gevolgen voor de Avond4daagse. Eén van de maatregelen is dat tot en met 1 september 2020 alle evenementen zijn afgelast. Dat betekent dat ook Avond4daagsen in de periode tot 1 september 2020 niet doorgaan. 

Deelnemers 

In ieder geval tot 1 september vinden er geen Avond4daagsen plaats. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Avond4daagse - Home Edition

Om toch nog een Avond4daagse te kunnen lopen, is er de Avond4daagse - Home Edition. Tussen 1 juni en 31 augusus kun je vanuit huis, in je eigen omgeving, vier avonden lopen. De routes krijg je via een speciale app. Na afloop ontvang je zelfs een echte Avond4daagse-medaille! De inschrijving start op 25 mei 2020. Klik hier voor meer informatie over de Avond4daagse - Home Edition.  

Organisaties 

Avond4daagsen die voor 1 september zouden plaatsvinden, kunnen helaas niet doorgaan. De afgelasting van jouw Avond4daagse hoef je niet apart door te geven aan KWBN. Alle Avond4daagsen tot 1 september zijn op ‘Afgelast’ gezet in de online agenda’s van Wandel.nl en Avond4daagse.nl. Betrokken organisaties hebben hiervan persoonlijk bericht gehad

Is jouw Avond4daagse afgelast? Het is een overweging om jouw Avond4daagse op een later moment te laten plaatsvinden. Vind je dit een interessante optie, bespreek dan eerst met jouw gemeente of de nieuwe data mogelijk zijn. En informeer ook vooraf of vrijwilligers, leveranciers, sponsoren dan ook beschikbaar zijn/mee willen werken.  

Besluit je inderdaad jouw evenement te verplaatsen, informeer dan zo snel mogelijk de betrokkenen (vrijwilligers, deelnemers, sponsoren, leveranciers, gemeente, terreineigenaren en dergelijke). Én informeer ook KWBN. 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Op de site van KWBN vind je veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus, onder meer wat je moet doen als jouw Avond4daagse is afgelast. Klik op deze link om naar deze pagina te gaan.