Het coronavirus en Avond4daagse

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor deelnemers en organisatoren?

Het coronavirus en Avond4daagse

Datum: 24 maart 2020

Nederland kampt met een uitbraak van het coronavirus. Dit heeft helaas ook gevolgen voor de Avond4daagse. Op 23 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen genomen om de uitbraak van het virus in te dammen. Eén van de maatregelen is dat tot en met 1 juni 2020 alle sportevenementen zijn afgelast. Dat betekent dat ook Avond4daagsen in de periode tot 1 juni 2020 niet doorgaan. 

Deelnemers 

In ieder geval tot 1 juni vinden er geen Avond4daagsen plaats. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Organisaties 

Avond4daagsen die voor 1 juni zouden plaatsvinden, kunnen helaas niet doorgaan. De afgelasting van jouw Avond4daagse hoef je niet apart door te geven aan KWBN. Alle Avond4daagsen t/m 31 mei zijn op ‘Afgelast’ gezet in de online agenda’s van Wandel.nl en Avond4daagse.nl. Betrokken organisaties hebben hiervan persoonlijk bericht gehad

Is jouw Avond4daagse afgelast? Het is een overweging om jouw Avond4daagse op een later moment te laten plaatsvinden. Denk daarbij ook eens aan het najaar. De Avond4daagse zou een geweldige start van het schooljaar kunnen zijn! Vind je dit een interessante optie, bespreek dan eerst met jouw gemeente of de nieuwe data mogelijk zijn. En informeer ook vooraf of vrijwilligers, leveranciers, sponsoren dan ook beschikbaar zijn/mee willen werken.  

Besluit je inderdaad jouw evenement te verplaatsen, informeer dan zo snel mogelijk de betrokkenen (vrijwilligers, deelnemers, sponsoren, leveranciers, gemeente, terreineigenaren en dergelijke). Én informeer ook KWBN. 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Op de site van KWBN vind je veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus, onder meer wat je moet doen als jouw Avond4daagse is afgelast. Klik op deze link om naar deze pagina te gaan.