Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Home Edition

In 2020 en 2021 stond de wereld stil vanwege de coronacrisis. Maar een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Dus introduceerden we Avond4daagse – Home Edition.

Moeder met oma en zoontjes kijkt op telefoon

Met behulp van een app liepen de deelnemers in 2020 en 2021 hun eigen Avond4daagse. Zij vertrokken vanaf hun eigen huis en liepen op een zelfgekozen moment hun eigen route. Onderweg werden de wandelaars verrast met leuke berichten in de app. Met deze opzet voorkwamen we grote drukte. Natuurlijk wachtte na afloop de officiële Avond4daagse medaille.

Cijfers van de Avond4daagse Home Edition 2021

Groot succes

Hoewel de meeste deelnemers de échte Avond4daagse misten, was de Home Edition een groot succes. In 2020 namen bijna 60.000 kinderen deel en in 2021 65.817! Ook kregen we veel media-aandacht. Zo was de Home Edition te zien tijdens het Jeugdjournaal, Koffietijd, Goedemorgen Nederland, Hart van Nederland en te horen op NPO Radio 2, NPO Radio5, en Radio M.

Home Edition 2022

Nu het weer mogelijk is, focusten we ons in 2022 op de reguliere, traditionele Avond4daagse. Maar we realiseerden ons ook dat een Home Edition mogelijkheden biedt voor kinderen die anders geen Avond4daagse kunnen lopen. Denk aan kinderen met een gevoeligheid voor prikkels of een beperking waardoor zij niet in groepen kunnen lopen. Ook zijn er delen van het land waar geen reguliere Avond4daagse wordt georganiseerd (in onze agenda zie je waar Avond4daagsen zijn gepland). Daarom boden wij iedereen op wie bovenstaande van toepassing was ook in 2022 de mogelijkheid deel te nemen aan de Home Edition.