Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Over ons

Avond4daagse is een initiatief van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Het is onze missie om zoveel mogelijk kinderen via de Avond4daagse in beweging te brengen en een onvergetelijk feest te laten beleven. Van generatie op generatie.

Header | Avond4daagse

Wij ondersteunen inmiddels honderden lokale Avond4daagsen verspreid over heel Nederland. Organisaties die zich bij Avond4daagse aansluiten, ondersteunen we op het gebied van promotie, veiligheid, organisatie, (online) inschrijving, medailles, juridische zaken en verzekeringen. Ons doel is om organisaties en vrijwilligers zoveel mogelijk te ontzorgen.

Afbeelding 1 | Over ons

Vanwege de coronamaatregelen was het in 2020 en 2021 niet/nauwelijks mogelijk een reguliere Avond4daagse te organiseren. Daarom introduceerden wij de Avond4daagse - Home Edition. Een digitale, coronaproof, editie van de Avond4daagse met aan het einde de officiële Avond4daagse medaille als beloning. 

Wat doet KWbN?

KWbN is een bij NOC*NSF aangesloten sportbond. Namens wandelaars, Avond4daagse-organisaties en andere aangesloten wandelaanbieders, behartigen we de belangen van alle wandelaars in Nederland. Hiervoor werken we samen met overheden en terreineigenaren en ook met organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van sport, recreatie, natuur en gezondheid. KWbN biedt diverse opleidingen voor wandeltrainers aan. Behalve Avond4daagse zijn ook het beweegprogramma FitStap en Wandel.nl onderdeel van KWbN.