Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Van start met een goede maaltijd: tips

Om voldoende energie te hebben, is het belangrijk om je kind een goede maaltijd te geven tijdens de Avond4daagse. Dit valt niet altijd mee, want je moet natuurlijk wel op tijd bij de start zijn. Daarom een paar tips voor een makkelijke, maar toch goede maaltijd.

Spaghetti

Het tijdstip

Met een volle maag is het niet prettig lopen. Zorg er daarom voor dat er altijd wat tijd tussen de maaltijd en de start van de Avond4daagse zit (minimaal een uur). Nu kan dit natuurlijk lastig zijn, want de start is meestal al vroeg in de avond. Kies daarom voor een licht verteerbare maaltijd en een maaltijd die snel klaar is.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn de belangrijkste energieleverancier. Geef daarom een koolhydraatrijke maaltijd, zoals pasta of rijst. Te veel vet kan maagproblemen veroorzaken, net als te pittig en gekruid eten.

Een makkelijke maaltijd

Kies voor een makkelijk te maken maaltijd die je snel op tafel hebt. Hoewel een verse maaltijd de voorkeur heeft, kun je ook best voor meerdere dagen koken en het eten in porties invriezen. Je hoeft het eten dan alleen maar in de magnetron op te warmen. Lukt het een keer niet om voldoende verse groenten te geven, geef je kind dan een extra stuk fruit mee voor onderweg.

Hier een paar tips en ideeën voor een makkelijke maaltijd tijdens de Avond4daagse:

Tip 1: Maaltijdsoep met brood en salade/rauwkost: makkelijk en je kind krijgt toch verse groenten binnen.

Tip 2: Pannenkoeken: hier doe je de meeste kinderen sowieso een heel groot plezier mee. Eventueel kun je er vers fruit bij geven voor de vitaminen.

Tip 3: Boerenomelet met brood: zo klaar en er zitten nog groenten in ook.

Tip 4: Voorgesneden groente: in de supermarkt vind je zakjes met allerlei soorten voorgesneden roerbakgroenten. Kook pasta, wok de groenten met (evt. vegetarisch) gehakt en doe er een kant-en-klare pastasaus bij. Klaar in tien minuten!