Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wat is de Avond4daagse?

In heel Nederland zijn er jaarlijks honderden Avond4daagsen die bij Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) zijn aangesloten. Van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg en van de Randstad tot de Achterhoek. Er is dus altijd wel een Avond4daagse bij jou in de buurt. Tijdens de Avond4daagse kun je vier avonden wandelen. Je kunt meestal kiezen uit 5 of 10 kilometer per dag. De eerste Avond4daagsen zijn vaak al in april. De laatste Avond4daagse van het jaar is in september.

Header | Avond4daagse

De Avond4daagse is:

  • 4 avonden in beweging zijn
  • 4 dagen plezier maken met vriendjes en vriendinnetjes
  • misschien wel je allereerste medaille
  • een onvergetelijke herinnering

Home Edition

In 2020 en 2021 kon de reguliere Avond4daagse niet/nauwelijks doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Omdat een jaar zonder Avond4daagse natuurlijk ondenkbaar is, introduceerden wij de Avond4daagse - Home Edition. De digitale variant die het mogelijk maakte op je eigen moment vanaf je eigen startlocatie (je huis?) je eigen route te lopen. Volledig coronaproof, maar wel met als beloning de officiële Avond4daagse medaille!

Vijf trotse meiden met de Avond4daagse medaille

Nederlandse traditie

De Avond4daagse is een niet meer weg te denken traditie in Nederland. Kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s: inmiddels zijn al drie generaties opgegroeid met de Avond4daagse. Vaak is de Avond4daagse-medaille de allereerste medaille die je in je leven krijgt. De Avond4daagse zorgt niet voor niets voor onvergetelijke herinneringen.  

Hier lees je alles over de Avond4daagse medaille.

Week van de Avond4daagse

Mei en juni staan traditioneel in het teken van de Avond4daagse. Maar ieder jaar is er één week waarin wel heel veel Avond4daagsen georganiseerd worden. We riepen deze week uit tot de Week van de Avond4daagse! In 2024 is dit de week van 13 t/m 17 mei.

Kinderen die meelopen met de Avond4daagse Nijmegen-Noord geven elkaar een high five.

De allereerste Avond4daagse

Wist je dat de allereerste Avond4daagse al in 1940 werd gehouden? In het Gooi werd toen voor het eerst een wandelvierdaagse in de avonduren georganiseerd. Omdat het tijdens de oorlog was verboden om overdag wandeltochten te organiseren, werd er besloten om ’s avonds te wandelen. Na de oorlog gingen ook andere plaatsen Avond4daagsen organiseren. Een traditie was geboren. Eerst liepen vooral volwassenen de Avond4daagse, maar vanaf 1980 gingen steeds meer scholen meedoen. Tegenwoordig is de Avond4daagse echt een kinderfeest. Veel kinderen lopen met hun school of klas.